oświetlenie skarpetek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Black_Dev
    Drive
    • 2013
    • 73

U mnie wyszło ciut ponad 10%.
    Ale widzę ze jeszcze i 1,35 i 3% mozna było.. no cóż i tak jestem zadowolony
    -----
    O3 - zamówiona...

Komentarz

• brzezin
      Classic
      • 2013
      • 30

Rzeczywiście dobrze wiedzieć ile udało się wam wytargować, ja do tej pory byłem tak rozpoznawczo w 2 salonach i propozycje były jakoś rzędu 7-8 %, no ale teraz już wiem do czego dążyć jak już będzie decyzja

Komentarz

• BiDi01
        Rider
        • 2013
        • 460

Zamieszczone przez brzezin
        Rzeczywiście dobrze wiedzieć ile udało się wam wytargować, ja do tej pory byłem tak rozpoznawczo w 2 salonach i propozycje były jakoś rzędu 7-8 %, no ale teraz już wiem do czego dążyć jak już będzie decyzja
        czyli bądź świadom że do 12% na pewno powinieneś dojść. Jak w Wawie nie dadzą Ci takich warunków to dam Ci maildo dobrego Krakowskiego dealera
        O3 Combi 1,4 TSI 140KM Elegance
        Błękit RACE
        Beżowa Alcantara
        Columbus
        Webasto

Komentarz

• brzezin
          Classic
          • 2013
          • 30

Pytanko tylko jeszcze, czy te rabaty to przy finansowaniu się z Volkswagen Bankiem, czy nie koniecznie ?? Podobno dealer woli jak klient bierze u niego nie tylko samochód ale i kredyt... :evil:

Komentarz

• BiDi01
            Rider
            • 2013
            • 460

Pytanko tylko jeszcze, czy te rabaty to przy finansowaniu się z Volkswagen Bankiem, czy nie koniecznie ?? Podobno dealer woli jak klient bierze u niego nie tylko samochód ale i kredyt... :evil:
            Masz rację, tylko że częściowo. Sprzedawcy to wisi i powiewa czy weźmiesz kredyt czy leasing u dealera, jednakże dealerowi zależy na tym. Sprzedawca przekazuje Twój kontakt finansowemu w salonie i finansowy Cię namawia na swoje usługi. Powiem, że jeżeli się finansowego ciśnie to na prawdę fajne warunki można dograć. Interesuje Cię kredyt czy leasing? Na priv mogę porozmawiać o sposobie rozmowy z finansowym
            Wracając do Twojego pytania- nie. Nie zależy rabat od kredytu. Mów, że jeszcze nie wiesz jak będziesz finansować- najpierw chcesz dograć rabat.
            Błękit RACE
            Beżowa Alcantara
            Columbus
            Webasto

Komentarz

• Prekompilator
              Rider
              • 2013
              • 420

A ja tylko 10.5% ugrałem ...
              Co ciekawe, w leasingu/kredycie byłoby więcej.

Komentarz

• BiDi01
                Rider
                • 2013
                • 460

Zamieszczone przez Prekompilator
                A ja tylko 10.5% ugrałem ...
                Co ciekawe, w leasingu/kredycie byłoby więcej.
                to suzkaj innego dealera skoro jeszcze umowy nie podpisałeś
                Błękit RACE
                Beżowa Alcantara
                Columbus
                Webasto

Komentarz

• Black_Dev
                  Drive
                  • 2013
                  • 73

Dajta spokoj z tymi %.. bo za chwile dojdę do wniosku ze za malo % dostalem
                  -----
                  O3 - zamówiona...

Komentarz

• Prekompilator
                    Rider
                    • 2013
                    • 420

Po obniżkach jesiennych wszyscy będziecie inaczej śpiewać :szeroki_usmiech

Komentarz

• brzezin
                      Classic
                      • 2013
                      • 30

Zamieszczone przez BiDi01
                      Interesuje Cię kredyt czy leasing?
                      Mam nadzięję że uda się załatwić sprawę własnymi środkami, co prawda procent nie duży, ale koszty prowizji i dodatkowego ubezpieczenia są powalające...

10,5 % też nie jest źle, wszytko pewnie zależy od konfiguracji.

Zamieszczone przez Prekompilator
                      Po obniżkach jesiennych wszyscy będziecie inaczej śpiewać
                      i na to liczę

Komentarz

• arekrsl1
                        Drive
                        • 2013
                        • 91
                        • Octavia III (5E3)
                        • CJZB 1.2 TSI 86 KM

mnie wyszło jakieś 11% rabatu aczkolwiek skądinąd wiem, że jest to już na granicy opłacalności sprzedaży także jak chce się więcej to trzeba szukać dealera, któremu nie zależy na zysku tylko na sztuce, której sprzedaż wynagrodzi mu skoda..... 8)

a wracając do tematu to ja pod siedzeniami żadnej instalacji do podświetlenia nie widzę.....

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...113714#1113714

Komentarz

• Black_Dev
                          Drive
                          • 2013
                          • 73

wracając wracając - czy można kogoś poprosić o zdjęcia działającego oświetlenia, chodzi mi bardziej o to jak to wygląda jak nie świeci ( gdzie są żarówki, jak wyglądają, etc.. itd.. )
                          Będzie łatwiej porównać czego brakuje w opcji bez

na pewno z tego co widziałęm w botznet czy jak to tam się pisze, jest opcja do zaklikania/aktywowania po przez VCDS. ale być może nie jest to potrzebne.

Czy ktoś z podświeltaniem może podać nr modelu swojego botznet'a ?
                          -----
                          O3 - zamówiona...

Komentarz

• lukaszc2
                            Rider
                            • 2013
                            • 376

Zamieszczone przez msz07
                            No i o to chodzi Kolejni kupujący mają pozycję wyjściową, czyli wiedzą że się da ..... a jak się da tyle to pewnie i więcej
                            Masz racje MSZ07 najważniejsze to wiedzieć gdzie i u kogo należy się targować :lol:
                            Wyniki podane w ikonce poniżej mogą zawierać również zużycie paliwa przez system niezależnego ogrzewania tzw "Webasto" (bierze paliwo z baku samochodu)

Komentarz

• memcio82
                              Classic
                              • 2013
                              • 8

Zaufany sprzedawca odradzał tą opcje doświetlania "skarpetek". Tych światełek "podobno" nie można wyłączyć na stałe podczas jazdy (jedynie ściemnić) programowo, żre to dużo akumulatora a wyłączają się całkowicie dopiero po wyłączeniu silnika. Co gorsza - demontaż tego ustrojstwa (mimo iż to tylko głupie oświetlenie) to podobno kosztowna inwestycja. Nie widziałem tego na oczy, informacja jak wspomniałem - od sprzedawcy. Więc jak ktoś wspomniał wcześniej - chyba lepiej zainwestować w latarkę...
                              Pozdrawiam

Komentarz

• BiDi01
                                Rider
                                • 2013
                                • 460

Zamieszczone przez memcio82
                                Co gorsza - demontaż tego ustrojstwa (mimo iż to tylko głupie oświetlenie) to podobno kosztowna inwestycja
                                hehehehe nie po to montujesz, żeby demontować :P chyba że mi się coś poprzestawiało w głowie.

Tych światełek "podobno" nie można wyłączyć na stałe podczas jazdy
                                przecież one zapalają się tylko przy otwartych drzwiach. Jeżeli jeździsz z otwartymi to szac dla Ciebie! wrzuć parę fotek z trasy:P
                                Błękit RACE
                                Beżowa Alcantara
                                Columbus
                                Webasto

Komentarz

• memcio82
                                  Classic
                                  • 2013
                                  • 8

Co gorsza - demontaż tego ustrojstwa (mimo iż to tylko głupie oświetlenie) to podobno kosztowna inwestycja
                                  hehehehe nie po to montujesz, żeby demontować :P chyba że mi się coś poprzestawiało w głowie.

Tych światełek "podobno" nie można wyłączyć na stałe podczas jazdy
                                  przecież one zapalają się tylko przy otwartych drzwiach. Jeżeli jeździsz z otwartymi to szac dla Ciebie! wrzuć parę fotek z trasy:P
                                  Z tego jak sprzedawca mi to tlumaczyl, to właśnie palą się one podczas jazdy (ściemniają się tylko) - nie wiem może ktoś lubi patrzeć czy ma czyste buty . I jakbyś właśnie po zakupie chciał się instalacji tego ustrojstwa pozbyć - to w tym przypadku jest to kosztowne .

Z rzeczy które dowiadywałem się już od różnych sprzedawców, a które później były dementowane w innych salonach wychodzi, że sprzedawcy poza rzeczami podanymi w katalogu to jeszcze mało wiedzą o O3. Tak mogło być też w tym przypadku
                                  Pozdro

Komentarz

• Bomber
                                    Ambiente
                                    • 2013
                                    • 226

Przecież w infotainment jest możliwość regulacji i nawet wyłaczenia podświetlania skarpetek ale pewnie sprzedawca nie sprawdził nawet tego i tak sobie gada co myśli.
                                    :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
                                    Pozdrawiam,

Bomber

Komentarz

• ptaku84
                                      Drive
                                      • 2009
                                      • 93

Super kumaty sprzedawca masakra jak ci dilerzy sa niedouczeni ))

Komentarz

• memcio82
                                        Classic
                                        • 2013
                                        • 8

czyli bądź świadom że do 12% na pewno powinieneś dojść. Jak w Wawie nie dadzą Ci takich warunków to dam Ci maildo dobrego Krakowskiego dealera
                                        A czy ktoś ma namiary może na dobrego sprzedawcę w Okolicach Trójmiasta :twisted: ?
                                        Póki co byłem w dwóch salonach i wstępnie to co oferowali (bez większego marudzenia) to (po szybkim obliczeniu) w granicach 6%-6,5% rabatu przy wersji Ambition 2.0TDI+2 standardowe pakiety+kilka dupereli. Patrząc na wyniki rabatowe niektórych użytkowników to miernie to wygląda . Czym udało Wam się "nakłonić" sprzedawcę na większe rabaty ? Macie jakieś sprawdzone patenty ?

Pozdro

Komentarz

• Black_Dev
                                          Drive
                                          • 2013
                                          • 73

Powracając do tematu:

Lampki kosztują 50zł / sztuka potrzeba ich 4x
                                          Do tego albo wymieniamy wiązkę - od groma i ciut ciut roboty ( rozebranie polowy srodka wedle informacji z salonu ) albo dolozenie wlasnych kabli.

Koszt wiązki nie znany.

Ponawiam prośbę o ofotografowanie tych lampek do osób które mają to zamontowane, a także o sprawdzenie bo ktos napisał ze w czasie jazdy to TEZ się świeci.
                                          -----
                                          O3 - zamówiona...

Komentarz

• polrob
                                            Rider
                                            • 2013
                                            • 535
                                            • Superb III (3V3)
                                            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zdjęcie mogę zrobić jutro a co do świecenia to w menu można sobie wyłączyć i wtedy nie świecą się cały czas, tylko załączają się z oświetleniem w podsufitce.
                                            jest Skoda Superb 3 1.4TSI Ambition RP 2016 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=92672
                                            była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE Kombi MY2015 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=86583
                                            była Skoda Octavia 3 1.4TSI ELEGANCE MY2013- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=69198

Komentarz

• BiDi01
                                              Rider
                                              • 2013
                                              • 460

Zamieszczone przez Black_Dev
                                              Powracając do tematu:
                                              Ponawiam prośbę o ofotografowanie tych lampek do osób które mają to zamontowane, a także o sprawdzenie bo ktos napisał ze w czasie jazdy to TEZ się świeci.
                                              jeszcze ciepłe zdjęcia. Lampki są zabudowane i nie ma do nich łatwego dostępu. Zdjęcia są zarówno z pierwszej jak i drugiej linii siedzeń.
                                              Załączone pliki
                                              Błękit RACE
                                              Beżowa Alcantara
                                              Columbus
                                              Webasto

Komentarz

• Przem78
                                                Rider
                                                • 2013
                                                • 561

a także o sprawdzenie bo ktos napisał ze w czasie jazdy to TEZ się świeci.
                                                Tak, też się świecą a intensywność świecenia podczas jazdy ustawiasz w maxi-docie ja mam na 10% i IMO jest optymalnie, po otwarciu drzwi święcą pełną parą. Wrażenia osób które pierwszy raz jechały w nocy bezcenne - przy otwarciu drzwi łoooooooł jak w kinie :P
                                                Pozdr. Przemek

Komentarz

• Black_Dev
                                                  Drive
                                                  • 2013
                                                  • 73

Hej,
                                                  Czyli kilka pytań:
                                                  - Czyli w takim razie nie ma możliwości ich wyłączenia na stałe w czasie jazdy ? ( OFF, a ON tylko po otwarciu drzwi ? )
                                                  - Wedle etki są to takie same oprawki jak te lampki w bagażniku - czy ktoś może to potwierdzić ?
                                                  - Czy można prosić jeszcze o zdjęcie większe wraz z otoczeniem - staram się zlokalizować czy u mnie tylko brak lampki czy jeszcze czegoś lub jakiegoś otworu

- Cena lampki to ok 50zł w serwisie / allegro ok 25 pln

- Nie znalazłem w etce różnicy w wiązce ale może... czy ktoś kto ma dostęp do etki nie tej on-line może mi to potwierdzić ? bo może wiązka jest taka sama tylko brak zakończenia do lampki ( koncowka jednożyłowa 2 pinowa ) i oprawka lampki.
                                                  -----
                                                  O3 - zamówiona...

Komentarz

• BiDi01
                                                    Rider
                                                    • 2013
                                                    • 460

Hej,
                                                    Czyli kilka pytań:
                                                    - Czyli w takim razie nie ma możliwości ich wyłączenia na stałe w czasie jazdy ? ( OFF, a ON tylko po otwarciu drzwi ? )
                                                    - Wedle etki są to takie same oprawki jak te lampki w bagażniku - czy ktoś może to potwierdzić ?
                                                    - Czy można prosić jeszcze o zdjęcie większe wraz z otoczeniem - staram się zlokalizować czy u mnie tylko brak lampki czy jeszcze czegoś lub jakiegoś otworu

- Cena lampki to ok 50zł w serwisie / allegro ok 25 pln

- Nie znalazłem w etce różnicy w wiązce ale może... czy ktoś kto ma dostęp do etki nie tej on-line może mi to potwierdzić ? bo może wiązka jest taka sama tylko brak zakończenia do lampki ( koncowka jednożyłowa 2 pinowa ) i oprawka lampki.
                                                    ustawia się moc świecenia. Dajesz w przedziale 0%-100%. ustawiając 0% masz zgaszone. Żaden problem. Nie muszą się ciągle palić. Zdjęcie dziś dodam większego obszaru.
                                                    Błękit RACE
                                                    Beżowa Alcantara
                                                    Columbus
                                                    Webasto

Komentarz

Pracuję...